Runt omkring Stockholm finns många trevliga konferenshotell, och flera av dem ligger mycket vackert till. Här kommer du få förslag på några av dem, vi hoppas du hittar någon eller några som är av intresse, som du kan presentera för din chef eller arbetskamrater om det är aktuellt för en konferens.

Säby Säteri

Ungefär 30 minuter från centrala Stockholm, på Värmdö, hittar du Säby Säteri som bjuder på en rofylld herrgårdsmiljö. En miljö som är mycket inspirerande för konferenser, och det både små som stora. Säby Säteri har anordnat möten och konferenser i mer än trettio år, och de vet vad som behövs för en trevlig upplevelse. Här finns tio moderna konferenslokaler som kan ta emot mellan tio och trehundra personer. Detta konferenshotell är mycket uppskattat på grund av att det ligger i skogen. Det är lugnt och avkopplande med ängar och skog som ligger runt omkring. Det ligger nära Stockholm men känns inte, för här råder total stillhet. Det du hör och ser är fåglarnas kvittrande och vackra blommor, buskar och träd. Intill konferensrummen finns salonger där du och dina kollegor kan njuta av fikapauser som personalen på hotellet har tillagat utifrån era behov.

Ulfsunda Slott

Vill du och ditt sällskap njuta av goda drycker och mat är Ulfsunda Slott en perfekt plats. Här finner du en stor champagnekällare och maten är av högsta kvalitet. Alla hotellrum är exklusivt inredda, så ingår övernattning kan du få sova i en romantisk himmelssäng och bada i ett lyxiga badkar. Hotellet ligger ungefär femton minuter från centrala Stockholm i närhet av Bromma flygplats. Det finns tio konferenslokaler och alla har olika teman som till exempel:

• Grupprummet Greve Bielke – Här bjuds på utsikt över slottsrummet och en härlig balkong.

• Fältmarskalk Torstensson – Ett trevlig rum med kakelugn.

• Kristina alkov – Ett mysigt rum som är inrett med barstolar.

• Stora Rikssalen – Tjusigt inrett med trägolv som kan vara från 1600-talet.

Körunda konferenshotell

Cirka 30 minuter söder om Stockholm hittar du Körunda konferenshotell. Hotellet ligger i en omringade natur och det är mycket rogivande. Det finns 51 hotellrum och 102 bäddar och alla går i skandinavisk, modern stil. Alla lokaler finns i ett och samma hus och det gör att det är enkelt att hitta överallt. Körunda har höga kvalitetskrav och är certifierade utifrån

Svenska Mötens klassificeringssystem. De som jobbar här, hjälper till att skräddarsy din och dina kollegors vistelse. Det finns tio fräscha och ljusa konferenslokaler som tar emot både små som stora grupper, ända upp till 110 personer.

Krägga Herrgård

Även Krägga Herrgård är utvald av Svenska Möten. Det ligger cirka 45 minuters bilväg från centrala Stockholm, utanför Bålsta. Personalen på Krägga Herrgård specialsyr din vistelse helt utifrån dina önskemål. Här finns alltifrån små trevliga sammanträdesrum till stora möteslokaler. I det lilla lusthuset vid vattnet finns möten för mindre grupper eller samtal på tu man hand. Eventlokalen Stallet med sina stora ytor erbjuder alla möjliga möten. Efter en intensiv konferensdag kan du antingen själv ge dig på upptäcktsfärd eller så kan du vara med i olika gruppaktiviteter som anordnas. Det finns även ett motionsspår på nio kilometer runt sjön Muskan.