Har företaget du arbetar på ingen möjlighet att åka till en konferensanläggning eller konferenshotell, finns numera möjlighet att streama en konferens. Det är mycket bra om det gäller en konferens som ska ske med till exempel en koncern utomlands. Här kommer vi att förklara hur en sådan konferens kan gå till. På City Conference City kan du och det företag du jobbar på få hjälp du. De hjälper till att spela in dina kongresser, möten, events eller konferenser.

Streamingpaket

Du kan få live-webbsändning och kamerainspelning om du önskar. Då erbjuder Stockholm City Conference City dig en tekniker som sköter bildproduktion, kameran och streaming. Det går alldeles utmärkt att sända en konferens med PowerPoint-presentation eller om du hellre vill utan. Även en månads on demandtjänst ingår om du vill ha det.

Ha en trevlig dag via en konferens som streamas

Det är en helt annan situation när en konferens är streamad än när man sitter flera stycken från ett eller flera företag tillsammans i en konferenslokal. Då går det att pausa när alla känner för att sträcka på benen eller vill ta en fikapaus. Vid en streamingkonferens med ett utländskt företag, kanske inte klockan stämmer överens med svensk tid och då blir det kanske flera pauser. Under en sådan paus kan ni även diskutera lite om vilka andra livestreamingar som finns. Det kan vara till exempel live casino bordsspel där du kan välja mellan att spela på olika bordsspel.

Säkerhet

Ibland kan det som diskuteras vara av känsligt innehåll och då finns det enkla metoder att skydda sändningen på. Ett bra sätt är att användaren måste använda ett lösenord för att logga in och då först kan personen ta del av den information som finns. Att även använda lösenord för att ta betalt av användaren för att den ska få tillträde till den sändning som gjorts är bra säkerhet.

Nätverkssystem

Ett presentationsnätverk är att rekommendera om det är många som talar i ett och samma rum. Givetvis hjälper Stockholm City Conference Citys duktiga datatekniker till med det. De lägger in de presentationer som gjorts i rätt ordning till rätt talare och sal. De ser även till att alla bilder har rätt upplösning för storbildsprojektorerna.